Цитати великих людей про Бога

Цитати великих людей про Бога. Цитати великих людей на кращому сайті Citaty.org.ua. Кращі цитати найбільших людей всіх часів і народів на всі випадки життя. Великі думки великих людей.

Отримую листи: «Допоможіть стати актором». Відповідаю: «Бог допоможе!»

Бог мій, як прошмигнула життя, я навіть ніколи не чула, як співають солов’ї.

Яка весна! Боже, яка весна! .. Що за повітря! .. Чи вірите, що часто приходить шалене бажання перетворитися в один ніс, щоб не було нічого більше – ні очей, ні рук, ні ніг, крім одного лише величезного носа, у якого б ніздрі були завбільшки в добрі відра, щоб можна було втягнути в себе якомога більше пахощі і весни.

Щоб розмовляти з Богом, потрібно бути дуже сильним.

Якщо б я не сподівався на мого Бога, то я ставив би ні в що земних царів.

Бог невимовно милостивий до людини і вживає всіх засобів, щоб доставити йому більше і більше блаженства.

Якби мені дали вибирати: населити землю такими святими, яких я тільки можу уявити собі, але тільки щоб не було дітей, або такими людьми, як тепер, але з постійно перебувають, свіжими від Бога дітьми, – я б вибрав останнє .

Зазвичай той, хто плює на Бога, плює спочатку на людину.

Чим менше у мене бажань, тим ближче я до богів.

Якщо природа є творіння, то само собою зрозуміло, що вона може бути створеною лише від того, що більше, що могутніше природи. Від чогось такого, що вже існує, так як для того, щоб створити природу, треба чогось існувати вже незалежно від природи. Значить існує щось окрім природи і то такий, що творить природу. Російською мовою це називається Бог.

Форма, в якій прусський король буде здійснювати свою владу над Німеччиною, ніколи не мала для мене великого значення. Однак досягнення цієї влади я присвятив всі сили, які дарували мені Господь.

Немає сумніву, що російські жінки краще освічені, більш читають, більш мислять, ніж чоловіки, зайняті бозна-чим.

Де любов, там і Бог.

Можливо, нашому Мишкові треба посидіти спокійно, не ганяти поросят і підсвинків по тайзі, а харчуватися ягідками і медом. Може, його в спокої залишать? Не залишать. Тому що завжди будуть прагнути, щоб посадити його на ланцюг. А як тільки вдасться – вирвати і зуби і кігті. У сьогоднішньому розумінні це – сили ядерного стримування. Як тільки це, не дай Бог, трапиться, то і ведмедик не потрібним стане, опудало з нього зроблять і всі.

Ленін обурений, що Бог послав йому таких товаришів, як меншовики. Справді, що це за народ! Мартов, Дан, Аксельрод – жиди обрізані. Так стара баба Засулич. Піди працюй з ними. Ні на боротьбу з ними не підеш, ні на бенкеті НЕ повеселитися. Труси і торгаші!

Я солдат Господа, і куди Він посилає мене, я повинен йти, і я вірю, що Він направляє мене туди і організовує моє життя так, як Йому це потрібно.

Матеріалізм – це припущення, марновірство з області науки, також як Бог, небеса і пекло – забобони релігійного світу.

Ах! Яка смішна втрата! Багато в житті смішних втрат. Соромно мені, що я в бога вірив. Гірко мені, що не вірю тепер.

Можна з упевненістю сказати, що доктрина особистого Бога, керуючого подіями природи, ніколи не може бути спростована наукою.

Наповнивши життя спокусою яскравих днів, Наповнивши душу полум’ям пристрастей, Бог зречення вимагає: ось чаша – Вона сповнена: Нагни – і не пролий!

Якщо б боги існували, як би виніс я, що я не бог?

Я думаю, якщо Бог допоможе нам оволодіти Парижем, не позичати його нашими військами. Службу в ньому може відправляти національна гвардія; також французький комендант. Ми займемо тільки форти і зміцнення. У місто пропустимо жодного, але нікого не випустимо. І там буде велика в’язниця, поки не зроблять поступок для світу.

– Чи є Бог?

– Якщо він є, то він нам не заважає, але якщо його немає, то ми його не шукаємо.

Явірю в бога, який є в кожній людині. Коли я роблю добрий вчинок, я думаю, це справа рук божих.

Поставлені ми серед людей поганих, з якими нам важко жити? Ми, мабуть, поставлені для того, щоб з часом за допомогою нас вони з поганих стали кращими. Найбільший подвиг, який найбільше приємний Богу! Бо не стільки Йому бажана саме життя праведного, скільки бажана прекрасне життя звернув грішника. Стало бути, беручи участь скільки-небудь в тому, щоб зробити інших кращими, ми робимо для Бога приємне, що тільки можна для Нього зробити.

Бог мій, як я стара – я ще пам’ятаю порядних людей!

Невже це я сиджу? (Сміється.) Мені хочеться стрибати, розмахувати руками. (Закриває обличчя руками.) А раптом я сплю! Бачить бог, я люблю батьківщину, люблю ніжно, я не могла дивитися з вагона, все плакала. (Крізь сльози.) Однак же треба пити кави. Спасибі тобі, Фірс, спасибі, мій дідусь. Я так рада, що ти ще живий. «Вишневий сад» Антон Чехов

Не дай боже від лікарів-товаришів взагалі, лікарів більшовиків зокрема.

Господь чує молитви тих, хто просить забути про ненависть. Але ВІН глухий до тих, хто хоче втекти від любові!

Чим сумніше обставини, тим по-справжньому ми повинні ще більше радіти за майбутнє, значить, тільки терені перед нами розсувається, більше горизонту для справ і подвигів відкривається. Якщо ж збентежить нас на час думка, що ми безсилі боротися на такому терені, то ми повинні раптом згадати, що безсилим щось і допомагає Бог.

Існує тільки один бог – знання, і тільки один диявол – неуцтво .

Ми – пруссаки і хочемо залишитися пруссаками; я знаю, що цими словами я висловлюю переконання прусської армії, переконання більшості своїх співвітчизників, і я молю Бога, щоб ми ще довго залишалися пруссаками.

Розум мій не сильний і не дуже глибокий, Щоб задумів божих розплутати клубок. Я молюся і Аллаха зрозуміти не намагаюся – Сутність бога здатний зрозуміти тільки бог.

Звертатися з словом потрібно чесно. Воно є вищий подарунок Бога людині.

Краса душі росте, щоб знайти дар бачити бога. «Свята блудниця, або Жінка, покрита коштовностями» Оскар Уайльд

Так буде нашим керівником розум, а нашою силою – воля! Нехай свідомість нашого священного обов’язку допоможе нам проявити досить завзятості в дії! В іншому – хай допоможе нам Господь Бог, так послужить він нам захистом!

Совість – це дія Бога в людині.

Жодне серце не страждає, коли відправляється на пошуки своєї мрії, бо щомиті цих пошуків – це зустріч з Богом і Вічністю.

Може статися, Німеччини судилося Богом ще раз прийти в занепад і потім знову піднятися на вершину слави, на новій республіканської основі, але нас це вже не стосується.

Перед Богом ми всі однаково мудрі – або однаково дурні.

Дай Бог, щоб ми [Німеччина] не опинилися слабкими.

Одного разу орел питав у ворона: скажи, ворон птах, чому живеш ти на білому світі триста років, а я все на все тільки тридцять три роки? – Тому, батюшка, відповідав йому ворон, що ти п’єш живу кров, а я харчуюся мертвечиною. Орел подумав: давай спробуємо і ми харчуватися тим же. Добре. Полетіли орел так ворон. Ось побачили палую кінь; спустилися і сіли. Ворон став клювати, та хвалив. Орел клюнув раз, клюнув іншого, махнув крилом і сказав ворону: Ні, брате ворон; ніж триста років харчуватися падаллю, краще раз напитися живої кров’ю, а там що бог дасть!

Перед Богом ми все одно мудрі і так само дурні.

Вірте собі і живіть так, напружуючи всі свої сили на одне: на прояв в собі бога, і ви зробите все, що ви можете зробити і для свого блага, і для блага всього світу.

Хто ухиляється від праці, той грішить перед Богом.

Бог дає можливість дізнатися майбутнє людині, якщо дозволяє це майбутнє змінити.

Але вже пора йти звідси, мені – щоб померти, вам – щоб жити, а що з цього краще, нікому невідомо, крім Бога.

Всебоги суть символи і хитросплетіння поетів!

Слово честі, ні за що на світі я не хотів би змінити батьківщину або мати іншу історію, крім історії наших предків, такий, який нам Бог її дав.

Сам не знаю, яка в мене душа, хохляцька чи російська. Знаю тільки те, що ніяк би не дав переваги ні малоросіянину перед росіянином, ні росіянину перед малоросіянином. Обидві природи надто щедро обдаровані Богом, і як навмисне кожна з них окремо укладає в собі те, чого немає в іншій – явний знак, що вони повинні поповнити одна іншу. Для цього самі історії їх минулого побуту дані їм несхожі одна на іншу, щоб порізно виховали різні сили їхніх характерів, щоб потім, злившись воєдино, скласти собою щось найдосконаліше в людстві.

В деякому азіатському народі чоловіки щодня, вставши, дякують Богові, який створив їх не жінками.

У чому мета життя? Відтворення собі подібних. Навіщо? Служити людям. А тим, кому ми будемо служити, що робити? Служити Богу? Хіба Він не може без нас зробити, що йому потрібно. Якщо Він і велить служити собі, то тільки для нашого блага. Життя не може мати іншої мети, як благо, радість.

Черчилль, він такий, що, якщо не побережешься, він у тебе копійку з кишені затягне. Так, копійку з кишені! Їй-богу, копійку з кишені! А Рузвельт? Рузвельт не такий – він засовує руку тільки за шматками побільше.

Молитви, складені в страху смерті, це не молитви Богу. Лише той, хто сповнений радості, досягає храму Бога. Царство Боже наповнене радістю і красою, і дзвони храму Бога дзвонять лише за тими, хто вільний від усіх видів страху, для тих, хто став безстрашним.

Якщо бог не почує мене в вишині – Я молитви свої зверну до сатани. Якщо богу бажання мої неугодні – Значить, диявол вселяє бажання мені!

Перш говорили: “Кожен сам за себе, а бог за всіх”, і скільки горя з цього вийшло. Ми скажемо: “Кожен за всіх”, а без бога ми як-небудь обійдемося.

Істинний шлях, або закон Бога, за яким має жити, не знаходиться далеко від людей. Якщо люди створюють собі правила, закони, шляхи життя, які далекі від найпростіших міркувань їх розуму, то ці шляхи не можна вважати справжніми

Щастя сміливим дається, не любить тихонь, Ти за щастя і в воду йди і в вогонь. Перед богом рівні і бунтар і покірний, Чи не зівай – своє щастя не прогав.

Повірте, що Бог недарма наказав кожному бути на тому місці, на якому він тепер стоїть. Потрібно тільки добре роздивитися навколо себе.

Я не генерал, слава Богу, а значить, не такий осел, як ці панове …

Я вірю в Бога, як в Особистість, і по совісті можу сказати, що жодної хвилини мого життя я не був атеїстом.

В Росії абсолютно знищений парламент як інститут. Це не місце для дискусій, країна вже теж не місце для дискусій, як ви знаєте. На превеликий жаль, Україна рухається в цьому напрямку, причому швидше, ніж я думав. Не дай Бог вам дійти до путінсько-лукашенківського рівня держави. Це буде катастрофа для моєї улюбленої України.

Не дай Бог бачити російський бунт, безглуздий і нещадний! Ті, які замишляють у нас неможливі перевороти, або молоді і не знають нашого народу, або вже люди жорстокосерді, яким чужа голівонька полушка, та й своя шийка копійка.

Схоже, що Бог любить страждальців. Ви коли-небудь бачили щасливого генія? Ні, кожного тріпала життя, як травинку на вітрі. Щастя – поняття для середніх в усіх відношеннях громадян, і справедливості тут немає ніякої.

Вовк не винен в тому, що Бог створив його таким, яким він є, але його за це і вбивають, якщо зможуть.

Непогано заглянути кожному з нас в свою власну душу. Загляньте також і ви в свою. Бог знає, може бути, там побачите такий же безлад, за який лайте інших

Є люди, в яких живе Бог; є люди, в яких живе Диявол; а є люди, в яких живуть лише глисти.

Господь, закриваючи двері, неодмінновідкриє вікно.

Диявол з Богом бореться, а поле битви – серця людей.

Все минуле відноситься до минулого, а минуле належить Богу.

Якщо тобі важко, заглибся в себе, і на відомій глибині ти знайдеш Бога; а як тільки пізнаєш Його в собі, все важке стане легким, відчуєш любов і радість.

Повної свободи немає, але людина наближається до свободи в міру з’єднання свого з Богом розуму і любові.

Наші математичні труднощі Бога не турбують. Він інтегрує емпірично.

За допомогою збігів Бог зберігає анонімність.

Не дай Бог бачити російський бунт – безглуздий і нещадний!

Повір мені [дружина Йоганна], я люблю тебе як частинку самого себе, без якої я не можу і не хочу жити; боюся, що з мене не вийшло б нічого приємного Господу, якби у мене не було тебе; ти – мій якір на хорошому березі, і якщо канат обірветься, то нехай Господь змилостивиться над моєю душею.

В тому і божественність, що є боги, але немає ніякого Бога!

Бог створив жінок красивими, щоб їх могли любити чоловіки, і – дурними, щоб вони могли любити чоловіків.

Як тільки канібалів починає загрожувати смерть від виснаження, Господь, в своєму нескінченному милосерді, посилає їм жирного місіонера.

Нікчемність свою усвідомлюй, знаєш де? Перед богом, мабуть, перед розумом, красою, природою, але не перед людьми. Серед людей потрібно усвідомлювати свою гідність.

Кожен день Бог посилає нам можливість змінити все те, що робить нас нещасними, і кожен день ми намагаємося прикинутися, ніби сьогодні в усьому подібно вчора і не отличимо від завтра.

Правда, я іудей, але променистий образ Ісуса Назарянина справив на мене приголомшливе враження … Ніхто так не висловлювався, як Він. Дійсно, є тільки одне місце на землі, де ми не бачимо тіні, і ця Особистість – Ісус Христос. У Ньому Бог відкрився нам в самому ясному і зрозумілому образі. Його я почитаю.

Свідомість нашого безсмертя – це голос живе в нас Бога.

Не можу довести існування Бога, не знаходжу жодного ділового докази і знаходжу, що поняття не потрібно. Легше і простіше зрозуміти вічне існування всього світу з його незбагненно прекрасним порядком, ніж істота, створив його.

Меншість потребує Бога, тому що все інше у нього є, а більшість тому – що нічого не має.

Ми смиренні перед Богом.

Держава – то не Бог. Воно не має права забирати те, що не може повернути, якщо захоче.

Ось ти титулярний радник; а кому ти радиш? Не дай Бог нікому твоїх рад слухати.

Я буду нести свою службу; дасть мені Господь для цього достатньо розуму – Його справа.

Що стосується політики, то там у мене все розвивається відповідно до моїх побажань і я вдячний Господу за те, що він довірив мені неодноразово і значно послужити добрій справі.

Сполучене Богом люди розлучати не повинні.

Нарешті я зрозумів, чому Господь у Своїй любові створив людей відповідальними один за одного і обдарував їх чеснотою надії. Бо так все люди стали посланцями єдиного Бога, і в руках кожної людини – порятунок всіх.

Велика спадщина попереднього нам людства полягає в тому, що ми більше не повинні відчувати постійний страх перед звірами, варварами, богами і сновидіннями.

Бог дав нам музику, щоб ми насамперед тяглися вгору.

В деяких людях живе Бог, в деяких – диявол, а в деяких лише глисти.

Кулі для філософа не варті уваги. До того ж я настільки високої про себе думки, що не вірю, що боги могли б створити настільки могутнє істота, як я, для настільки прозаїчного кінця.

Я вручив мою душу в руки Бога, мого Творця, і абсолютно непохитно вірю в Ісуса Христа, мого Спасителя.

Чим менше людині потрібно, тим ближче він до богів.

Чим ближче до Бога, тим менше тобі потрібно.

Милість Бога безмежна, але він невблаганний в своїй строгостідо тих, хто не наважується ризикувати.

По-моєму, чоловік не здатний до розвитку. Він уже досяг вищої точки – і це не бог знає як високо.

Зневіра є найбільший з гріхів, а тому, як тільки одна тінь його набіжить на нас, ми повинні той же час вдатися до Бога і молитися від всіх сил наших.

Звертатися з словом потрібно чесно. Воно є вищий подарунок Бога людині … Небезпечно жартувати письменнику зі словом. Слово гнило гниле не виходить із уст ваших! Якщо це слід застосувати до всіх нас без вилучення, то у скільки разів більше воно повинно бути застосовано до тих, у яких терені – слово.

Початок, корінь і твердження всьому є любов до Бога. Але у нас це початок в кінці, і ми все, що тільки є в світі, любимо більше, ніж Бога.

Хто придбав крихту мудрості, той уже не має права приховувати її в собі від інших: вона не твоя, а Боже надбання. Бог її виробив в тобі; все ж дари Божі даються нам для того, щоб ми служили побратимам нашим.

Будь-яке наше становище, саме скрутне, ми можемо звернути в найщасливіший, варто тільки почати і молитися, а Бог вже допоможе і кінчить.

Будь-молитва у Бога значить.

Всі наші невдачі походять від нас самих: ми або поспішили, або пропустили що-небудь, або не розгледіли всіх якостей тих людей, з якими нам трапилося мати справу. А тому, помолившись, слід знову почати ту саму справу, виправити всі свої колишні помилки. Якщо ж знову трапиться невдача, знову помолитися Богу, знову розглянути всі обставини, знову виправити все нові наші помилки – і, з благословення, бадьоро і весело взятися знову за справу. –

Великий Бог, нас примудряються!

Бог дав мені багатосторонню природу. Він поселив мене також в душу, вже від народження мого, кілька хороших властивостей; але найкраще з них, за яке не вмію, як подякувати його, було бажання бути кращим. Я не любив ніколи моїх поганих якостей … У міру того, як вони стали відкриватися, дивовижним вищим навіювання посилювалося в мені желанье позбавлятися від них …

«Сила моя в немочі звершується», – сказав Бог устами апостола Павла.

Так храм залишений – все храм, Кумир повержений – все бог!

Зле те, що люди не знають Бога, але найгірше те, що люди визнають Богом те, що не є Богом.

Віруючим в троичность бога не можна довести того, що цього немає, але можна показати їм, що твердження їх є твердження не знання, а віри, що якщо вони стверджують, що богів три, то я з таким же правом можу стверджувати, що їх 17 1/2.

Вер багато різних, але у всіх верах вчення про те, як треба жити людям, – одне й те саме. Ось це одне і те ж і є закон Бога.

В кожному добру людину живе Бог.

Черево – це ланцюг на руки і кайдани на ноги. Раб черева рідко шанує Бога.

Бог так створив людину, що кожна людина може погубити свою душу або врятувати її.

Любов? Що таке любов? Любов заважає смерті. Любов є життя. Все, все що я розумію, я розумію тільки тому, що люблю. Все є, все існує тільки тому, що я люблю. Все пов’язано одною нею. Любов є Бог, і померти – значить мені, частці любові, повернутися до загального і вічного джерела.

Бог дав день, Бог дав сили. І день і сили присвячені праці, і в ньому самому нагорода.