Цитати про душу

Самий великий, неіскупіма гріх – це убити живу душу в людині, душу, здатну любити!

Сльози – ценайпотаємніше … Душа, відкрита навстіж …

Любов – це обійми душ.

Добра душа завжди готова поділитися. І чим менше їсти, тим більше віддати …

Час – найкращі ліки. Воно лікує душу, яку не вилікувати жодної таблеткою.

У людини в душі діра розміром з Бога, і кожен заповнює її як може.

Якщо в твоїй душі залишилася хоч одна квітуча гілка, на неї завжди сяде співає птах.

Душа, в якій відсутня мудрість, – мертва. Але якщо збагатити її вченням, вона оживе, подібно покинутій землі, на яку пролився дощ.

Чи не пірнай в мою душу. Можеш потонути.

Ніхто не здатний влаштувати у нас в душі такий морок, який ми самі собі влаштовуємо, і причому абсолютно безкоштовно.

Будь-яку людину, нічого йому не пояснюючи, можна посадити в тюрму років на десять, і десь в глибині душі він буде знати, за що.

Це тільки здається, що за все платять грошима. За все дійсно важливе платять шматочками душі.

Любов – це дзеркало душі. Коли ти любиш і любима, то ваші душі взаємно відображаються один в одному. Л. Бускалья

Важко жити в мирі зі своєю душею, коли навколо ця кричуща плутанина. Але, незважаючи на поголовне удавання, важку роботу і розбиті мрії, це все ще прекрасний світ. Будьте уважні. Намагайтеся бути щасливими. Джонні Депп

Кішка завжди шукає тепле містечко. А щастя і удача – вони з сімейства котячих. У вас на душі тепло? Наді Ясмінска

На жаль, душа, ніколи не страждала, не може осягнути щастя! Жорж Санд “Індіана”

Коли у тебе на душі шкребуть кішки, вид чужого щастя особливо діє на нерви. Олег Рой “Одне чудове парі”

Щасливий той, хто в тиші вирощує свою капусту, викурює після роботи трубочку, випиває по вечорах кухлик пива і чесно любить свою Карлін. Подвійно щасливий той, хто зберіг в недоторканності свої ідеали, ходить на службу, яка його годує, і користується повагою ближніх. Але втричі блаженний той, для кого жінка означає цілий світ, – я говорю жінка, не дружина, – в ній він знаходить виконання всіх своїх бажань, так що «їх душі зливаються воєдино», – прости іронічну посмішку – жінка, в яку він вірить . Так збереже Бог дурню його віру! Еріх Марія Ремарк “Фінал”