Цитати великих людей про Бога

Ленін обурений, що Бог послав йому таких товаришів, як меншовики. Справді, що це за народ! Мартов, Дан, Аксельрод – жиди обрізані. Так стара баба Засулич. Піди працюй з ними. Ні на боротьбу з ними не підеш, ні на бенкеті НЕ повеселитися. Труси і торгаші!

Я солдат Господа, і куди Він посилає мене, я повинен йти, і я вірю, що Він направляє мене туди і організовує моє життя так, як Йому це потрібно.

Матеріалізм – це припущення, марновірство з області науки, також як Бог, небеса і пекло – забобони релігійного світу.

Ах! Яка смішна втрата! Багато в житті смішних втрат. Соромно мені, що я в бога вірив. Гірко мені, що не вірю тепер.

Можна з упевненістю сказати, що доктрина особистого Бога, керуючого подіями природи, ніколи не може бути спростована наукою.

Наповнивши життя спокусою яскравих днів, Наповнивши душу полум’ям пристрастей, Бог зречення вимагає: ось чаша – Вона сповнена: Нагни – і не пролий!

Якщо б боги існували, як би виніс я, що я не бог?

Я думаю, якщо Бог допоможе нам оволодіти Парижем, не позичати його нашими військами. Службу в ньому може відправляти національна гвардія; також французький комендант. Ми займемо тільки форти і зміцнення. У місто пропустимо жодного, але нікого не випустимо. І там буде велика в’язниця, поки не зроблять поступок для світу.

– Чи є Бог?

– Якщо він є, то він нам не заважає, але якщо його немає, то ми його не шукаємо.

Явірю в бога, який є в кожній людині. Коли я роблю добрий вчинок, я думаю, це справа рук божих.

Поставлені ми серед людей поганих, з якими нам важко жити? Ми, мабуть, поставлені для того, щоб з часом за допомогою нас вони з поганих стали кращими. Найбільший подвиг, який найбільше приємний Богу! Бо не стільки Йому бажана саме життя праведного, скільки бажана прекрасне життя звернув грішника. Стало бути, беручи участь скільки-небудь в тому, щоб зробити інших кращими, ми робимо для Бога приємне, що тільки можна для Нього зробити.

Бог мій, як я стара – я ще пам’ятаю порядних людей!

Невже це я сиджу? (Сміється.) Мені хочеться стрибати, розмахувати руками. (Закриває обличчя руками.) А раптом я сплю! Бачить бог, я люблю батьківщину, люблю ніжно, я не могла дивитися з вагона, все плакала. (Крізь сльози.) Однак же треба пити кави. Спасибі тобі, Фірс, спасибі, мій дідусь. Я так рада, що ти ще живий. «Вишневий сад» Антон Чехов