Цитати великих людей про Бога

Сполучене Богом люди розлучати не повинні.

Нарешті я зрозумів, чому Господь у Своїй любові створив людей відповідальними один за одного і обдарував їх чеснотою надії. Бо так все люди стали посланцями єдиного Бога, і в руках кожної людини – порятунок всіх.

Велика спадщина попереднього нам людства полягає в тому, що ми більше не повинні відчувати постійний страх перед звірами, варварами, богами і сновидіннями.

Бог дав нам музику, щоб ми насамперед тяглися вгору.

В деяких людях живе Бог, в деяких – диявол, а в деяких лише глисти.

Кулі для філософа не варті уваги. До того ж я настільки високої про себе думки, що не вірю, що боги могли б створити настільки могутнє істота, як я, для настільки прозаїчного кінця.

Я вручив мою душу в руки Бога, мого Творця, і абсолютно непохитно вірю в Ісуса Христа, мого Спасителя.

Чим менше людині потрібно, тим ближче він до богів.

Чим ближче до Бога, тим менше тобі потрібно.

Милість Бога безмежна, але він невблаганний в своїй строгостідо тих, хто не наважується ризикувати.

По-моєму, чоловік не здатний до розвитку. Він уже досяг вищої точки – і це не бог знає як високо.

Зневіра є найбільший з гріхів, а тому, як тільки одна тінь його набіжить на нас, ми повинні той же час вдатися до Бога і молитися від всіх сил наших.

Звертатися з словом потрібно чесно. Воно є вищий подарунок Бога людині … Небезпечно жартувати письменнику зі словом. Слово гнило гниле не виходить із уст ваших! Якщо це слід застосувати до всіх нас без вилучення, то у скільки разів більше воно повинно бути застосовано до тих, у яких терені – слово.

Початок, корінь і твердження всьому є любов до Бога. Але у нас це початок в кінці, і ми все, що тільки є в світі, любимо більше, ніж Бога.

Хто придбав крихту мудрості, той уже не має права приховувати її в собі від інших: вона не твоя, а Боже надбання. Бог її виробив в тобі; все ж дари Божі даються нам для того, щоб ми служили побратимам нашим.

Будь-яке наше становище, саме скрутне, ми можемо звернути в найщасливіший, варто тільки почати і молитися, а Бог вже допоможе і кінчить.

Будь-молитва у Бога значить.

Всі наші невдачі походять від нас самих: ми або поспішили, або пропустили що-небудь, або не розгледіли всіх якостей тих людей, з якими нам трапилося мати справу. А тому, помолившись, слід знову почати ту саму справу, виправити всі свої колишні помилки. Якщо ж знову трапиться невдача, знову помолитися Богу, знову розглянути всі обставини, знову виправити все нові наші помилки – і, з благословення, бадьоро і весело взятися знову за справу. –