Цитати великих людей про Бога

Перед Богом ми все одно мудрі і так само дурні.

Вірте собі і живіть так, напружуючи всі свої сили на одне: на прояв в собі бога, і ви зробите все, що ви можете зробити і для свого блага, і для блага всього світу.

Хто ухиляється від праці, той грішить перед Богом.

Бог дає можливість дізнатися майбутнє людині, якщо дозволяє це майбутнє змінити.

Але вже пора йти звідси, мені – щоб померти, вам – щоб жити, а що з цього краще, нікому невідомо, крім Бога.

Всебоги суть символи і хитросплетіння поетів!

Слово честі, ні за що на світі я не хотів би змінити батьківщину або мати іншу історію, крім історії наших предків, такий, який нам Бог її дав.

Сам не знаю, яка в мене душа, хохляцька чи російська. Знаю тільки те, що ніяк би не дав переваги ні малоросіянину перед росіянином, ні росіянину перед малоросіянином. Обидві природи надто щедро обдаровані Богом, і як навмисне кожна з них окремо укладає в собі те, чого немає в іншій – явний знак, що вони повинні поповнити одна іншу. Для цього самі історії їх минулого побуту дані їм несхожі одна на іншу, щоб порізно виховали різні сили їхніх характерів, щоб потім, злившись воєдино, скласти собою щось найдосконаліше в людстві.

В деякому азіатському народі чоловіки щодня, вставши, дякують Богові, який створив їх не жінками.

У чому мета життя? Відтворення собі подібних. Навіщо? Служити людям. А тим, кому ми будемо служити, що робити? Служити Богу? Хіба Він не може без нас зробити, що йому потрібно. Якщо Він і велить служити собі, то тільки для нашого блага. Життя не може мати іншої мети, як благо, радість.

Черчилль, він такий, що, якщо не побережешься, він у тебе копійку з кишені затягне. Так, копійку з кишені! Їй-богу, копійку з кишені! А Рузвельт? Рузвельт не такий – він засовує руку тільки за шматками побільше.

Молитви, складені в страху смерті, це не молитви Богу. Лише той, хто сповнений радості, досягає храму Бога. Царство Боже наповнене радістю і красою, і дзвони храму Бога дзвонять лише за тими, хто вільний від усіх видів страху, для тих, хто став безстрашним.

Якщо бог не почує мене в вишині – Я молитви свої зверну до сатани. Якщо богу бажання мої неугодні – Значить, диявол вселяє бажання мені!

Перш говорили: “Кожен сам за себе, а бог за всіх”, і скільки горя з цього вийшло. Ми скажемо: “Кожен за всіх”, а без бога ми як-небудь обійдемося.